Heyvadan ÖSKÜRƏK əleyhinə belə istifadə edin – RESEPTLƏR

Oxunma vaxtı:39 Saniyə

Payızın, soyuq ayların ən çox istifadə olunan meyvələrindən biri də heyvadır. Heyvanın faydaları çoxdur.

Amma soyuq aylarda heyvadan ən çox öskürək əleyhinə təbii dərman kimi faydalanırlar.  

Milli.Az e-tibb.az-a istinadən həkim-fitoterapevt Fizuli Hüseynovun bununla bağlı fikirlərini təqdim edir:

Heyvadan öskürək zamanı çox istifadə olunur. Əsasən də heyva tumlarının suda və ya süddə dəmlənməsindən. 

1 ədəd heyva tumunu 1 stəkan süddə (və ya suda) 5 dəqiqə qaynadıb 8-10 saat gözlənilir, süzülür və gün ərzində yavaş-yavaş içilir.

1 ədəd heyvanı qabıqlarını soyub, dilimləyib, zeytun yağında bişirib 3 yerə bölərək gündə 3 dəfə yeməkdən əvvəl hər dəfə 1 hissəsini yemək lazımdır. Bu öskürək və göy öskürək zamanı olduqca faydalı bir reseptdir.

Heyva ağacının yarpaqlarından da öskürək zamanı çay kimi dəmləyib içə bilərsiniz.

Loading

Müəllif

Seyid İsmayıl Abbasov

Doğrusöztv.Az və Doğru Söz qəzetin Təsisçisi və Baş Redaktoru
Next Post

Kələmin ən faydalı növü haqqında bilmədiyiniz 10 NÜANS

Gül kələmi digər kələm növləri arasında ən faydalısıdır. Milli.Az gül kələminin 10 əsas faydasını təqdim edir. 1. Bir stəkan çiy gül kələmi gündəlik C vitamini ehtiyacının 50%, fol ehtiyacının 14%, A vitamini ehtiyacının 11 və pəhriz lifi ehtiyacının da 9%-ni qarşılayır. 2. Qanda şəkərin səviyyəsini tənzimləməyə yardım edir. 3. Çox […]